(014) 3399 400

Hammashoito

Kerromme mitä teemme ja miksi.

Paikkaushoito

Muovipaikat

Yhdistelmämuovi on hampaanvärinen vaalea paikkamateriaali. Muovi soveltuu käytettäväksi sekä etu- että takahammasalueella. Viime vuosina muoveja on kehitetty aktiivisesti ja niiden kestävyysominaisuudet ovat huomattavasti parantuneet. Muovilla voidaan myös suhteellisen helposti muuttaa hampaan ulkomuotoa ja korjata sen väriä.

Keraamiset paikat

Keraamiset täytteet muistuttavat eniten omaa hammaskiillettä , ovat turvallisia, esteettisiä ja kestäviä. Tasalaatuinen posliini valmistetaan erityisesti suun vaativat olosuhteet huomioon ottaen. Hammaslaboratoriossa valmistettu keraaminen täyte vaatii yleensä kaksi hoitokäyntiä.

Keraamiset ja muovipinnoitteet

Hammaslaboratoriossa valmistetuilla keraamisilla pinnoitteilla eli laminaateilla voidaan etuhammasalueella korjata ulkonäköä häiritseviä väri- tai muotovirheitä. Hampaan ulkonäköä voidaan korjata toivotunlaiseksi poistamalla ohut kerros kiillettä hampaan etupinnalta ja kiinnittämällä keraaminen laminaatti hampaan pinnalle.

Muovipinnoitteet hammaslääkäri tekee yhdistelmämuovipaikka-aineella suoraan vastaanotolla.

Amalgaamipaikat

On tilanteita, joissa tarvitaan myös perinteisiä paikkausmenetelmiä. Tällöin voi amalgaamitäyte olla ainut ja sopivin vaihtoehto.

Lasionomeeripaikat

Lasionomeeria käytetään lapsilla maitohampaiden paikkauksissa. Aikuisilla sitä käytetään lähinnä hampaan kaula-alueilla ja alustäytteinä syvissä ienrajan alapuolelle ulottuvissa paikoissa.

Juurihoito

Hammas on juurihoidettava, kun sen sisällä oleva verisuonia ja hermoja sisältävä ydinkudos on tulehtunut tai tulehduksen seurauksena mennyt kuolioon. Tulehduksen syynä on useimmiten syvä, hampaan ytimeen saakka ulottuva reikä. Hammasydin voi mennä kuolioon myös sen verenkierron häiriintyessä esimerkiksi ylimääräisen rasituksen tai voimakkaan iskun johdosta. Hoitamaton ydintulehdus saattaa levitä juuren kärjen ympäristöön ja leukaluuhun. Luuhunkin asti levinnyt hammasytimen tulehdus yleensä paranee kun hammas juurihoidetaan.

Normaali hammas:

Juurihoidossa hampaan ydin ja juurikanavat avataan, laajennetaan ja puhdistetaan huolellisesti. Toimenpide tehdään sekä käsineuloilla että koneellisesti. Kanavia lääkitään, kunnes hammas on oireeton.  Lopuksi kanavat täytetään erityisellä juurentäyttöaineella ja paikataan. Juurihoito usein haurastuttaa ja tummentaa hampaita. Hoidon vaatima aika vaihtelee. Pitkälle edennyt tulehdus vaatii useita hoitokäyntejä. On tilanteita, joissa hoito voidaan tehdä alusta loppuun samalla hoitokäynnillä. Poskihampaat 3-juurisina ovat isotöisimpiä ja aikaa vieviä.